poniedziałek, 8 czerwca 2015

Sałatka z mięty i papryki


Nic tak nie orzeźwia jak mięta. Nic tak nie syci jak awokado. Połączone razem świetnie nadają się na lunch.
Działanie awokado wzmacnia jeszcze czerwona fasola:)
Ale sekretem sukcesu tej sałatki jest papryka.


Składniki:
1 awokado
10 listków mięty
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 papryki
Pieprz, sól, sok z cytryny, odrobina oregano
 
Awokado kroimy na dosyć grube kawałki, żeby nie zamieniło się w zieloną papkę. Paprykę kroimy w drobną kostkę, Dodajemy fasolę i listki mięty, mieszamy. Wyciskamy trochę soku z cytryny. Przyprawiamy solą, pieprzem i odrobiną oregano, żeby nie stłumić smaku mięty.
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz