Maj to bardzo zielony miesiąc. Postanowiłam więc przygotować coś równie
zielonego na lunch.
Nie jest jeszcze zbyt gorąco, więc wybór wpadł na pożywne
awokado. Żeby nadać sałatce wyrazistości sięgnęłam po kiszonego ogórka i surową
cukinię.
Dla ożywienia kolorystycznego i
smakowego dodałam trochę fioletowej cebulki i sproszkowanej słodkiej czerwonej
papryki.
Składniki
Składniki
1 awokado, pokrojone
w dosyć grubą kostkę, tak żeby ładnie widać było kawałki
3 niewielkie kiszone
ogórki pokrojono w drobną kostkę
1 mała filiżanka
startej surowej cukinii
1/3 fioletowej
cebulki
Przyprawy: sól,
pieprz, odrobina soku z cytryny, słodka czerwona papryka
Do sałatki można
dodać łyżkę oliwy lub 2 łyżki jogurtu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz