wtorek, 26 maja 2015

Piegowate awokado


Maj to bardzo zielony miesiąc.  Postanowiłam więc przygotować coś równie zielonego na lunch.
Nie jest jeszcze zbyt gorąco, więc wybór wpadł na pożywne awokado. Żeby nadać sałatce wyrazistości sięgnęłam po kiszonego ogórka i surową cukinię.
Dla ożywienia  kolorystycznego i smakowego dodałam trochę fioletowej cebulki i sproszkowanej słodkiej czerwonej papryki.

Składniki
1 awokado, pokrojone w dosyć grubą kostkę, tak żeby ładnie widać było kawałki
3 niewielkie kiszone ogórki pokrojono w drobną kostkę
1 mała filiżanka startej surowej cukinii
1/3 fioletowej cebulki
Przyprawy: sól, pieprz, odrobina soku z cytryny, słodka czerwona papryka
Do sałatki można dodać łyżkę oliwy lub 2 łyżki jogurtu

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz