Jak się
okazuje w kuchni to para outsiderów, która
bardzo dobrze razem wygląda - zwłaszcza na talerzu.
bardzo dobrze razem wygląda - zwłaszcza na talerzu.
Przygotowanie
tego dania zajmuje dosłownie 10 minut.
Wystarczy pokroić
patison na krążki średniej grubości.
Nie mierzę
linijką, ale jakoś tak ok. 1,5 cm:)
W osobnym naczyniu trzeba przygotować rozbite
i rozbełtane
widelcem jajko.
Obok
postawić drugie naczynie, na który sypie
się amarantus ekspandowany.
Potem trzeba
zanurzyć
kawałki
patisona w jajku i obtoczyć
je w
amarantusie.
Na patelnie
nalać oliwę i lekko podgrzać.Smażyć ok. 15 min. na małym ogniu. Nie można za krótko, bo patison
jest surowy,
ani za długo, bo amarantus szybko
się
przypala.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz